Alhamdullillah..syukur ya-allah 2

Assalamualaikum ..apa khabar semua,harap teman2 sentiasa sihat ..alhamdullillah dapat juga bersiaran disini..aduhai nk menyambung part 2 kisah saya , pun amik masa seminggu...al-maklum bila ada baby kecik ni semua keja & On9 dengan teman2 terbatas sikit ...ape2 pun yang penting kita dulukan hal anak2 & family..bila dah settel baru aman nk ber N3...

PART 2

Bila dah berbincang dengan suami & doctor .. saya pun amik keputusan yg sememangnya berat hati ini ..tapi demi anak dalam kandungan saya redha ..tengahari 12.3.2012 saya di tahan di wad bersalin hspt Kuantan selama 2 minggu & bersalin kerana tarikh untuk C-zer saya & suami tetapkan pada 22.3.2012,bestkan kalau opret dapat pilih tarikh sendiri ,melainkan ada kes2 tertentu saja..kat wad tu ramai jugak senasib dengan saya ...

Saat yang paling sedih bila anak2 & suami nak pulang ke Pekan , air mata dah kuar laju ni , dah tak hiraukan orang kat sebelah & yang lalu lalang..ada aku kisah..hihi..bagi meredakan keadaan,saya  suruh suami balik cepat & tak payah salam..( bukan kehendak saya,tapi saya dah teresak-esak menagis bagai kena rasuk..sedih tgk anak2 )
selamat tinggal semua..cori ya gambar lama , tak tahu mana suami letak pic2 family yg terbaru, ialah lama dah pegang pc..

Ketika ketiadaan saya , anak2 telah di jaga Ibu mertua saya iaitu Puan Zubaidah ...Terima kasih mak... mak & ayah saya telah kembali kepada peciptanya ..Al - Fatihah untuk Ayahku Abd.Rahman bin Damat ( 2007 ) Ibuku Ngatimah binti Sulaiman ( 1997 )..rindu sangat2 kat arwah..

Biasalah bila dok hspt , boring rasanya , tak tahu nak buat aper , makan tido jelah,makin kembang badan dibuatnya...tapi yang best dapat ramai kenalan, kalau dapat satu kepala sama dgn kita..huru hara dalam wad..macam2 cerita dikongsi bersama..bila saya dok umah tangan ni tak gheti dok diam ,ada je yg nak dibuatnya... alhamdullillah dapat gak saya menyiapkan set keperluan untuk anak yang bakal lahir..nak tengok tak hasilnya , sambil2 tu saya jual jugak set bantal / tilam bayi pada yang berkenan..

Taraaa..Cantik tak..
13.3.2012
Malam tak dapat tido pun,ingat kat anak2 & suami , nak pagi baru dapat lelapkan mata , tiba-tiba nurse datang..puan bangun nak check tekanan darah...semua ok!!!syukur..
dalam kol 8.00 pagi , duduk sambil bersantai atas katil baca newpaper , aduhai naper lak perut ni jap2 mengeras ,jap2 ok..baik tido,hilang sikit kegusaran...dalam kol 10 pagi datang lagi nurse..puan bangun nak check tekanan darah..bila masa ya dapat tidoq yang sempurna..biasalah dah tugas diaorangkan .. alang2 nurse dah ada kat sebelah , saya pun tanya tentang masalah saya ..Peh !! terkezuttt giler misi tu ...Macam2 dia tanya balik kat saya..start kol bape mengeras,lama tak mengeras,paling lama kol baper..bla..bla..bla..misi tu bincang sesama mereka & tup2 doctor pakar 2,3 orang datang ..Pas scan doctor pun berbicara " Puan badariah 'suami awak kat mana & saya ada hal nak bincang dengan .. aduh suspen dibuatnya , air mata memang tak dapat tahan , sampai misi dok lelapkan air mata ..bestnya di layan seperti permaisuri..hehe
Suami saya ada kat umahlah ...berdezuss doctor tepon suami saya ....Doctor mai semula ...Puan u kena puasa sekarang , u emengency kes dalam kol 8 mlm kita masuk OT..u kena C-Zer masalahnya  perut mengeras yg u alami tu tanda2 u nak bersalin , tapi laluan untuk bersalin normal 80% , tu pun doctor tak pasti...kematian kes macam u penah terjadi , blending yang terlalu banyak..walaupun uri u dah naik , bagi menyelamatkan u & baby u kena C-zer ..segala persetujuan aku yang tandatangan , memandangkan suamiku masih berada dipekan..nak tunggu sampai & uruskan segalanya memang tak sempat...Aku redha & terus tepon suami minta halalkan semuanya & ampunkan segala dosaku...
Seluruh tubuh ku dibalut wayar , tang tangan kedua2 di cucuk , kiri utk masukkan ubat , kanan pulak sekira berlaku blending darah terus dimasukkan,dua beg disediakan..
Sepanjang aku diserong ke OT airmata mengalir & mulut tak henti2 berzikir,apa saja doa ku baca ..harap semuanya selamat , tapi sedih sikit , sebab ketika ini saya berseorangan tanpa suami disisi ...

Alhamdullillah sebelum tu,saya dah penuhkan panduan & penjagaan dalam diri sekiranya saya bersalin opret ..tengok Youtube lagi..hihi..ngeri yang teramat sangat..bila diri sendiri yang alami lagi ngeri...
Tenkiu untuk teman bloger & teman Fb PAE FAIZAH yang amik berat ke atas saya , tak lupa memberi kata2 semangat & postkan panduan & tip2 pada saya..
Kisah masa saya di opret tak dapat saya ceritakan , sebab terlalu ngeri bagi saya ..tu pandangan saya..kalau nak tengok g youtube..hihi
Alhamdullillah..saya bersalin pada 13.3.2012,segalanya selamat , saya & baby dalam keadaan sihat , berita gembira terus disampaikan pada suami & keluarga di kampung..Untuk kawan2 yang menziarahi saya di rumah & hospital kuantan berbanyak2 terima kasih ..Untuk suami & Mak Mentua & keluarga di Johor ,Tq2 atas sokongan semua & sanggup datang melihat adiknya ..(pecah tradisi sayalah org pertama bersalin opret dalam keluarga saya)....
Selesai sudah ....

2 ulasan:

Ummuafiq berkata...

o...macam tu ceritanya... alhamdulillah seme dah selamat....

faizah---sweetcake johor berkata...

u... nama i naik ya kak bad.kehkehkeh