
Bahan Kulit tart :
40 gm butter
40 gm majerin
35 gm gula halus
1 biji telur
135 gm tepung gandum
sedikit esen vanilla
- Gaulkan semua bahan..pakai tangan saja,sampai sebati & sekata.
- Tekan doh dalam acuan & tekan pakai jari.
- Bakar doh selama 20 minit & sekiranya ingin membuat kulit tart sebagai stok..hendaklah di bakar lama sedikit & bakar betul-betul masak sekata.

( sumber : http://zaidahluqman.blogspot.com/ )
1 Tin Susu Cair F&N
1 Cwn Air Suam
1/3 Cwn Gula Pasir (Klu Suka Manis Tambah Lagi)
1 Sudu Kecil Esen Vanilla
4 Biji Telur A
Sedikit P'Kuning
CARA :
1- kacau gula dengan air suam sehingga hancur.
2- kemudian masukkan bahan yg lain..kacau hingga sebati. & kemudian tapiskan.
3- tuang ke dlm kulit tart yg siap di bakar & bakar semula 20 minit - suhu 180 mengikut oven masing
SELAMAT MENCUBA...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan